Για τη στείρωση στους σκύλους

Για τη στείρωση στους σκύλους

Τόσα πολλά πλεονεκτήματα που κάνουν τη στείρωση ένα δώρο για την υγεία, τη μακροζωία και την ποιότητα ζωής του μικρού σας φίλου.

Ο ευνουχισμός μπορεί να μειώσει την επιθετικότητα του σκύλου μου;

Ναι, αν και δεν είναι οι σεξουαλικές ορμόνες ο μόνος λόγος εμφάνισης επιθετικότητας.

Πρέπει να το στειρώσω;

Πέρα από τον έλεγχο της γονιμότητας η στείρωση

Στον αρσενικό σκύλο:

  • Έχει διάφορα πλεονεκτήματα και ένα απ΄ αυτά είναι ότι μειώνει την τάση του να “την κοπανίσει” προκειμένου να ξεσκάσει λίγο….
  • Μειώνονται και τα διάφορα προβλήματα στη διάθεσή του που είναι συνδεδεμένα με τη σεξουαλική συμπεριφορά.
  • Περιορίζονται οι διαταραχές του προστάτη.

Στα θηλυκά σκυλιά:

  • Εξαφάνιση των συμπτωμάτων του οίστρου, των ψευδοκυήσεων, σοβαρή μείωση του κινδύνου για ανάπτυξη νεοπλασιών στους μαστούς αν η εγχείρηση γίνει πριν τον πρώτο οίστρο.
  • Εξαφάνιση του κινδύνου της πυομήτρας.

Τόσα πολλά πλεονεκτήματα που κάνουν τη στείρωση ένα δώρο για την υγεία, τη μακροζωία και την ποιότητα ζωής του μικρού σας φίλου.

Μετά τη στείρωση θα παχύνει;

Όχι, η πρόσληψη βάρους μετά από τη στείρωση δεν είναι παρά μια συνέπεια που μπορεί να ελεγχθεί απόλυτα. Πράγματι ένα ζώο στειρωμένο έχει την τάση να καταναλώνει περισσότερη τροφή και να μειώνεται κατά τι η κατανάλωση ενέργειας. Αν αφήσετε τα πράγματα ως έχουν και δεν κάνετε κάτι, είναι σίγουρο ότι θα πάρει βάρος. Αλλά τώρα υπάρχουν τροφές προσαρμοσμένες στις ανάγκες των στειρωμένων ζώων που περιορίζουν τις θερμίδες χωρίς να μειώνουν τον όγκο της προσλαμβανόμενης τροφής.

Έτσι ακολουθώντας τις οδηγίες του κτηνιάτρου σας, επιβλέποντας το βάρος του ζώου σας και διατηρώντας τις δραστηριότητες, μπορείτε εύκολα να συντηρήσετε το ιδανικό βάρος του ζώου σας.

Μπορώ να κάνω στείρωση κατά τη διάρκεια του οίστρου;

Δεν είναι και η καλλίτερη στιγμή για να πραγματοποιήσετε αυτή τη χειρουργική επέμβαση. Κατά τον οίστρο, τα αιμοφόρα αγγεία που τροφοδοτούν τις ωοθήκες και τη μήτρα διευρύνονται και κάνουν λιγότερο άνετη τη χειρουργική επέμβαση. Καλλίτερα να πάρετε τη γνώμη του κτηνιάτρου σας. Αυτός μπορεί να κρίνει αν είναι καλλίτερα να χειρουργήσει τώρα ή να αφήσει για αργότερα την επέμβαση.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω φάρμακα ενέσιμα ή πόσιμα για την αντισύλληψη;

Η αντισύλληψη με προγεσταγόνα δεν συνιστάται καθόλου στις γάτες. Αυτό το “χάπι” έχει πολλές παρενέργειες όπως την εμφάνιση καρκινογόνων νεοπλασιών στους μαστούς, και για πρόκληση πυομήτρας. Στη σκύλα επίσης η αντισύλληψη από το στόμα δεν συνιστάται.

Η αντισύλληψη με ένεση που γίνεται από τον κτηνίατρο σας μπορεί να γίνει εφόσον προγραμματίσετε το χειρουργείο. Η χειρουργική στείρωση είναι οριστική και προστατεύει -αν γίνει νωρίς πριν από τον πρώτο οίστρο- από νεοπλασίες στους μαστούς και την πυομήτρα.

Τελικά είναι μια επέμβαση που την ξεπερνάνε εύκολα τα ζώα και θα σας στοιχίσει πολύ λιγότερο σε βάθος χρόνου από μια φαρμακευτική αντισύλληψη και χωρίς τις παρενέργειες.

Τι είναι η ωοθηκυστερεκτομή;

Είναι μια χειρουργική επέμβαση που γίνεται κάτω από γενική αναισθησία και συνίσταται στην αφαίρεση της μήτρας και των ωοθηκών.

Άκουσα να λένε ότι αν γεννήσει η σκύλα μου μια φορά είναι καλλίτερα γι’ αυτήν.

Είναι τελείως λάθος! Μάλιστα έχει και περισσότερα μειονεκτήματα το να αφήσετε τη σκύλα σας να γεννήσει αν δεν θέλετε τα κουτάβια. Οι ορμονικοί κύκλοι της εγκυμοσύνης και του οίστρου μπορούν να δώσουν αργότερα όγκους στους μαστούς.

Κλείστε Ραντεβού

Διεύθυνση
Πώς να έρθετε
  • Με λεωφορείο ή τρόλεϊ από την Πατησίων (28ης Οκτωβρίου) θα κατεβείτε στη στάση Κεφαλληνίας.
  • Με αυτοκίνητο από την Ομόνοια: από την οδό 3ης Σεπτεμβρίου και στο ύψος του αριθμού 160, που είναι αμέσως μετά την οδό Ιθάκης, θα βρείτε την οδό Τήνου.
Ακριβώς απέναντι από το ιατρείο, επί της οδού 3ης Σεπτεμβρίου 155, υπάρχει πάρκινγκ.
Ώρες λειτουργίας
ΗμεραΠρωιΑπογευμα
Δευτέρα
10:30-13:00

17:30-19:30

Τρίτη
10:30-13:00

17:30-19:30

Τετάρτη
10:30-13:00

17:30-19:30

Πέμπτη
10:30-13:00

17:30-19:30

Παρασκευή
10:30-13:00

17:30-19:30

© Nanoveto. All rights reserved.
Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης

Web design by