Εξετάσεις αίματος

Εξετάσεις αίματος

Οι βασικές εξετάσεις αίματος είναι πολύ χρήσιμες διότι συμπληρώνουν την κλινική διάγνωση και μπορούμε να επιβεβαιώσουμε διάφορες διαταραχές στον οργανισμό.

Η  γενική εξέταση του αίματος είναι η μέτρηση και η ταυτοποίηση των διαφόρων κυττάρων του αίματος.

Τα  ερυθρά αιμοσφαίρια έχουν το βασικό ρόλο να μεταφέρουν το οξυγόνο στα κύτταρα, χάρις στην αιμοσφαιρίνη.  Οταν μειώνεται ο αριθμός τους σημαίνει ότι έχουμε αναιμία. Επίσης ο αριθμός των πρόδρομων μορφών ερυθρών αιμοσφαιρίων, ο κυτταρικός όγκος  και η πυκνότητα της αιμοσφαιρίνης μας επιτρέπουν να εκτιμήσουμε αν η αναιμία αυτή είναι αναγεννητική ή όχι.

Η αύξηση του αριθμού των λευκών αιμοσφαιρίων  δείχνει την ύπαρξη φλεγμονής. Ο λευκοκυτταρικός τύπος δηλαδή η αποτύπωση της ταυτότητας των διαφόρων τύπων λευκοκυττάρων βοηθάει στη βελτίωση της διάγνωσης. Ο λευκοκυτταρικός τύπος δείχνει τα διάφορα κύτταρα δηλαδή τα ηωσινόφιλα, τα βασεόφιλα, τα μακροφάγα , τα λεμφοκύτταρα  που το καθένα έχει τον δικό του ρόλο και όταν αλλάζει ο πληθυσμός του δείχνει και τον τύπο της προσβολής.

Τα αιμοπετάλια ή θρομβοκύτταρα είναι κυρίως υπεύθυνα για τη πήξη του αίματος.

Βιοχημικές παράμετροι εξέταση πριν από τη χορήγηση αναισθησίας , έλεγχος νεφρικής λειτουργίας, έλεγχος ηπατικής λειτουργίας, τρανσαμινάσες,πάγκρεας, διαβήτης κλπ.

Ορμονικές εξετάσεις θυρεοειδής, κορτιζόλη.

Εξετάσεις για γρήγορη απάντηση. Λεϊσμανίωση του σκύλου-καλά αζαρ, ερλιχίωση του σκύλου, λευχαιμία της γάτας κλπ.

Κυτταρολογικές εξετάσεις και επιχρισμάτων αίματος στο μικροσκόπιο.

Για εξετάσεις πιό εξειδικευμένες (ιστολογικές – κυτταρολογικές) συνεργαζόμαστε με τα πιό εξειδικευμένα εργαστήρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό ανάλογα με την περίπτωση.
Ένας courrier περνάει κάθε μέρα από τον χώρο μας για να πάρει τα δείγματα και τα αποτελέσματα μας στέλνονται αμέσως με e-mail. Έτσι τα αποτελέσματα των εξετάσεων φθάνουν στο χώρο μας σε πραγματικά ελάχιστο χρόνο.

Κλείστε Ραντεβού

Διεύθυνση
Πώς να έρθετε
  • Με λεωφορείο ή τρόλεϊ από την Πατησίων (28ης Οκτωβρίου) θα κατεβείτε στη στάση Κεφαλληνίας.
  • Με αυτοκίνητο από την Ομόνοια: από την οδό 3ης Σεπτεμβρίου και στο ύψος του αριθμού 160, που είναι αμέσως μετά την οδό Ιθάκης, θα βρείτε την οδό Τήνου.
Ακριβώς απέναντι από το ιατρείο, επί της οδού 3ης Σεπτεμβρίου 155, υπάρχει πάρκινγκ.
Ώρες λειτουργίας
ΗμεραΠρωιΑπογευμα
Δευτέρα
10:30-13:00

17:30-19:30

Τρίτη
10:30-13:00

17:30-19:30

Τετάρτη
10:30-13:00

17:30-19:30

Πέμπτη
10:30-13:00

17:30-19:30

Παρασκευή
10:30-13:00

17:30-19:30

© Nanoveto. All rights reserved.
Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης

Web design by