Η ψευδοκύηση στις σκύλες

Η ψευδοκύηση στις σκύλες

Είναι μία ασθένεια που αφορά μόνον στον θηλυκό σκύλο που δεν έχει στειρωθεί.

Εμφανίζεται συνήθως δυο μήνες μετά τον οίστρο του ζώου. Η σκύλα αναπαράγει τα συμπτώματα που θα είχε αν είχε γεννήσει. Έτσι, παρουσιάζει διάφορα συμπτώματα που άλλοτε είναι ξεκάθαρα και άλλοτε όχι.

  • Αλλαγές στη συμπεριφορά: Το ζώο παίρνει διάφορα αντικείμενα και τα κρατάει κοντά του σαν αυτά να ήταν τα νεογνά του και εκείνο, η μητέρα τους, φτιάχνει φωλιά ή ξύνει με επιμονή το έδαφος ή απομονώνεται.
  • Αλλαγές στη φυσιολογία: Πρήζονται οι μαστοί της και παράγουν γάλα, μερικές φορές και σε μεγάλη ποσότητα. Καμιά φορά παρουσιάζεται ελαφρύ οίδημα στο αιδοίο που καμιά φορά συνοδεύεται από βλεννώδες έκκριμα. Η σκύλα μπορεί να αρχίσει να γλείφει επίμονα το αιδοίο της και τους μαστούς της.

Η συσσώρευση γάλακτος στους μαστούς και οι διαταραχές στη συμπεριφορά μπορούν να βάλουν σε κίνδυνο την υγεία της σκύλας σας, λόγω των επιπλοκών που μπορούν να προκαλέσουν.

Πριν από κάθε θεραπευτική αγωγή θα πρέπει να σιγουρευτούμε για την απουσία πραγματικής εγκυμοσύνης.

Η θεραπεία στοχεύει στη παύση παραγωγής γάλακτος λόγω της ψευδοκύησης. Απομακρύνουμε όλα τα αντικείμενα που χρησιμοποιεί για να παίζει το ρόλο της μητέρας και κάνουμε μία δίαιτα στο σκύλο για να του δημιουργήσουμε ένα ψυχολογικό shock.

Η φαρμακευτική θεραπεία συνίσταται στη χορήγηση από το στόμα μίας αγωγής που θα σας δώσει ο κτηνίατρός σας. Υπάρχει περίπτωση να χρειάζεται η εφαρμογή και τοπικής αγωγής ανάλογα με την ύπαρξη φλεγμονής ή όχι και τη ποσότητα του γάλακτος που έχει παραχθεί.

Σε περίπτωση που οι υποτροπές είναι συχνές καλό θα ήταν να αρχίσετε να σκέπτεστε σοβαρά για τη στείρωση της σκύλας σας. Μόνον έτσι θα σταματήσουν να εμφανίζονται οι ορμονικές διεγέρσεις που προκαλούν αυτή την αντίδραση που είναι νευρικής φύσης και λέγεται ψευδοκύηση και συχνά υποτροπιάζει.

Η ψευδοκύηση είναι μία κατάσταση που πρέπει να πάρετε στα σοβαρά.

Κλείστε Ραντεβού

Διεύθυνση
Πώς να έρθετε
  • Με λεωφορείο ή τρόλεϊ από την Πατησίων (28ης Οκτωβρίου) θα κατεβείτε στη στάση Κεφαλληνίας.
  • Με αυτοκίνητο από την Ομόνοια: από την οδό 3ης Σεπτεμβρίου και στο ύψος του αριθμού 160, που είναι αμέσως μετά την οδό Ιθάκης, θα βρείτε την οδό Τήνου.
Ακριβώς απέναντι από το ιατρείο, επί της οδού 3ης Σεπτεμβρίου 155, υπάρχει πάρκινγκ.
Ώρες λειτουργίας
ΗμεραΠρωιΑπογευμα
Δευτέρα
10:30-13:00

17:30-19:30

Τρίτη
10:30-13:00

17:30-19:30

Τετάρτη
10:30-13:00

17:30-19:30

Πέμπτη
10:30-13:00

17:30-19:30

Παρασκευή
10:30-13:00

17:30-19:30

© Nanoveto. All rights reserved.
Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης

Web design by