Ο ρόλος των κατοικίδιων ζώων στη ζωή του ανθρώπου

Ο ρόλος των κατοικίδιων ζώων στη ζωή του ανθρώπου

Τα ζώα είναι αυθόρμητα, ειλικρινή και κοινωνικά. Όταν τα βάλουμε στη ζωή μας, παίζουν ρόλο τρυφερό και μεταδίδουν γύρω τους ασφάλεια και σιγουριά.

Είναι πάντα πρόθυμα να μας κάνουν συντροφιά και, το κυριότερο, με καλή διάθεση.

Είναι γνήσια παιδιά της φύσης, πατούν στη γη απευθείας με τα πόδια τους χωρίς να φορούν παπούτσια και έχουν το δέρμα τους και το τρίχωμά τους για προστασία. Δεν φοράνε ρούχα και μας δείχνουν πως μπορούμε να ζούμε χωρίς επιτήδευση. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι παίζουν το ρόλο του διαμεσολαβητή για τη στενότερη επαφή του ανθρώπου με τη φύση αφού είναι περισσότερο αυθόρμητα και γήινα.

Με τις αισθήσεις τους αντιλαμβάνονται πότε είμαστε στεναχωρημένοι ή χαρούμενοι και μας παρηγορούν κάνοντας ότι πρέπει να κάνει ένας πραγματικός σύντροφος.

Μπορούν να καλύπτουν συναισθηματικά και κοινωνικά ελλείμματα. Παρέχουν ένα είδος επικοινωνίας που δεν είναι λεκτικό αλλά προσφέρει σιγουριά, άνεση και ασφάλεια στον άνθρωπο.
Τα κατοικίδια ζώα μας δίνουν αγάπη και τρυφερότητα χωρίς να βάζουν όρους και προϋποθέσεις γι΄αυτό και επίσης ποτέ δεν μας κριτικάρουν!

Έχει παρατηρηθεί ότι μπορούν να προσφέρουν στα άτομα με ειδικές ανάγκες με διάφορους τρόπους.

Για παράδειγμα, αν κάποιος κυκλοφορεί με αναπηρικό καροτσάκι και συνοδεύεται από ένα σκύλο, και μόνο η παρουσία του ζώου διευκολύνει τη δημιουργία ενός αυθόρμητου δεσμού, ανάμεσα στον ανάπηρο και τους άλλους ανθρώπους.

Συντροφεύουν τους ηλικιωμένους και τα μικρά παιδιά όταν λείπουν οι γονείς τους και έχει αποδειχθεί με μελέτες ότι η κατοχή ενός κατοικίδιου συνεισφέρει στη μείωση του κόστους υγείας των ιδιοκτητών τους. Γιατί;

Επειδή εμείς οι άνθρωποι, απ’ ότι φαίνεται, είμαστε πιο ευάλωτοι και ανασφαλείς από τα άλλα ζωντανά της φύσης και νιώθουμε την ανάγκη να έχουμε κοντά μας ένα πλάσμα που μας αποδέχεται άνευ όρων…

Κλείστε Ραντεβού

Διεύθυνση
Πώς να έρθετε
  • Με λεωφορείο ή τρόλεϊ από την Πατησίων (28ης Οκτωβρίου) θα κατεβείτε στη στάση Κεφαλληνίας.
  • Με αυτοκίνητο από την Ομόνοια: από την οδό 3ης Σεπτεμβρίου και στο ύψος του αριθμού 160, που είναι αμέσως μετά την οδό Ιθάκης, θα βρείτε την οδό Τήνου.
Ακριβώς απέναντι από το ιατρείο, επί της οδού 3ης Σεπτεμβρίου 155, υπάρχει πάρκινγκ.
Ώρες λειτουργίας
ΗμεραΠρωιΑπογευμα
Δευτέρα
10:30-13:00

17:30-19:30

Τρίτη
10:30-13:00

17:30-19:30

Τετάρτη
10:30-13:00

17:30-19:30

Πέμπτη
10:30-13:00

17:30-19:30

Παρασκευή
10:30-13:00

17:30-19:30

© Nanoveto. All rights reserved.
Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης

Web design by