Σχετικά με το microchip

Σχετικά με το microchip

Το microchip είναι ο καλλίτερος τρόπος ταυτοποίησης των ζώων συντροφιάς και γίνεται με την εισαγωγή του κάτω από το δέρμα του ζώου σας χωρίς να χρειάζεται αναισθησία.

Κάθε ζώο έχει το microchip του με τον μοναδικό αριθμό που αντιστοιχεί σε αυτό. Διαβάζεται από ένα ειδικό scanner που υπάρχει στα κτηνιατρεία και δεν υπάρχει ο κίνδυνος να γίνει λάθος αφού το κάθε microchip έχει τη δική του ταυτότητα.
Αν χαθεί ο μικρός σας φίλος και τον βρουν, χάρις στην Τράπεζα δεδομένων που τηρείται στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μπορούν να σας τον επιστρέψουν πολύ γρήγορα.
Σύμφωνα με τον νέο νόμο που αφορά στα μικρά ζώα και τους ιδιοκτήτες τους , είναι υποχρεωτική και η ηλεκτρονική τους σήμανση και η καταγραφή του σκύλου τους.

Τι προσφέρει το microchip;

Είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος μόνιμης διασύνδεσης του κατοικίδιου με τους ιδιοκτήτες του. Μπορείτε να βρείτε το ζώο σας πιο εύκολα αν χαθεί. Ένα επιπλέον μέσο για να μη ρισκάρει κάποιος να κλέψει το ζώο σας.

Βρέθηκε ένας σκύλος. Τι γίνεται τώρα;

Με το ειδικό scanner ο κτηνίατρος μπορεί ελέγξει αν ο σκύλος έχει microchip και να καταγράψει τον αριθμό του. Τότε μπορούμε απλά να χρησιμοποιήσουμε τη βάση δεδομένων του Πανελλήνιου Κτηνιατρικού Συλλόγου όπου μπορούμε να συνδυάσουμε τον αριθμό του microchip με τη διεύθυνση, το τηλέφωνο και το όνομα του ιδιοκτήτη του ζώου.

Είναι εύκολο να  μπει το microchip;

Το microchip έχει μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού και ο κτηνίατρος μπορεί να το τοποθετήσει ανώδυνα στο μικρό σας σύντροφο με μια ειδική ένεση.

Αφού φοράει στο κολάρο του μια ταμπελίτσα γιατί να βάλω και microchip;

Το κολάρο μπορεί να βγει ή να σπάσει ή να πέσει. Το microchip είναι μόνιμο και χωρίς πρόβλημα.

Να βάλω microchip  στη γατούλα μου;

Βέβαια! Οι γάτες μπορούν να το σκάσουν πολύ πιο εύκολα από τον σκύλο. Ακόμη κι αν η γάτα σας είναι ηλικιωμένη καλό θα ήταν να το ξανασκεφτείτε και να της βάλετε ένα microchip.
Πολλές από τις γάτες που βρίσκονται έξω, όταν τις βρίσκουμε άρρωστες ή χαμένες είναι απλά μεγαλούτσικες γάτες που βγήκαν για τη βόλτα τους και χαθήκανε.
Δυστυχώς μερικές από αυτές δεν τις αναζητά ποτέ κανείς…
Το microchip θα μας βοηθούσε να βρούμε τον ιδιοκτήτη αμέσως και να τις επιστρέψουμε στην ασφάλεια του σπιτιού τους…

Κλείστε Ραντεβού

Διεύθυνση
Πώς να έρθετε
  • Με λεωφορείο ή τρόλεϊ από την Πατησίων (28ης Οκτωβρίου) θα κατεβείτε στη στάση Κεφαλληνίας.
  • Με αυτοκίνητο από την Ομόνοια: από την οδό 3ης Σεπτεμβρίου και στο ύψος του αριθμού 160, που είναι αμέσως μετά την οδό Ιθάκης, θα βρείτε την οδό Τήνου.
Ακριβώς απέναντι από το ιατρείο, επί της οδού 3ης Σεπτεμβρίου 155, υπάρχει πάρκινγκ.
Ώρες λειτουργίας
ΗμεραΠρωιΑπογευμα
Δευτέρα
10:30-13:00

17:30-19:30

Τρίτη
10:30-13:00

17:30-19:30

Τετάρτη
10:30-13:00

17:30-19:30

Πέμπτη
10:30-13:00

17:30-19:30

Παρασκευή
10:30-13:00

17:30-19:30

© Nanoveto. All rights reserved.
Πολιτική Απορρήτου - Όροι Χρήσης

Web design by